Почистване от вируси на компютър


img

Всички използваме компютъра за различни цели – за работа, развлечение, комуникация. При това всеки, независимо от целите си, поне веднъж е пребивавал в интернет. Честно казано, много от нас прекарват в глобалната мрежа повече от осем часа на ден и това е разбираемо, макар и не особено полезно. Интернет предоставя нови възможности за общуване, позволява ни лесен достъп до желана информация и т.н. Наред с неограничените възможности, глобалната мрежа е пълна и с опасности. Вирусите са една от тях. Няма да преувеличим ако кажем, че вирусите са най-големия бич за компютърния свят. В резултат на тяхната зловредна дейност, може да се загуби цялата съхранена информация в компютъра – документи, снимки, музика, филми. Съществува и друг по-лош сценарий, в който вие губите достъп до своята пощенска кутия, ICQ, Skype. За да избегнете всичко това, трябва да защитите вашия компютър. Ако вашият компютър е заразен с вирус, ние с удоволствие ще го „излекуваме“ и ще възстановим нормалното функциониране на операционната система.

Ние гарантираме, че след всяка наша навременна интервенция, на вашия компютър няма да остане нито един вирус.

Самостоятелна работа с антивирусен софтуер

Добре е инсталирането на антивирусният софтуер, както и неговата настройка, да се повери на професионалист. Той ще направи защитата на вашия компютър по-надеждна. Самостоятелното инсталиране понякога води до куриозни резултати. Практиката помни случаи, в които клиенти, в желанието си да презастраховат операционната си система, инсталират на компютъра едновременно две антивирусни програми. Това е голяма и фатална грешка! Една антивирусна програма е достатъчна, за да защити максимално добре компютъра от злонамерени програми. Две различни антивирусни програми, инсталирани на една операционна система, ще са в непрекъснат „конфликт“ и е възможно не само да затруднят, но и тотално да блокират работата на компютъра.

Ако работите с антивирусна програма, трябва да бъдете внимателни!

Повечето програми от такъв тип, откривайки вируса предлагат:
  • да го поставят под карантина;
  • да го лекуват;
  • да го отстранят.
  • Първите две опции са напълно безопасни за операционната система, т.е. програмата коректно неутрализира вируса, без да причинява поражения на файла. Понякога, за съжаление, антивирусната програма не може да „излекува“ файла. В този случай ще ви се предложи да го премахнете. Ние силно препоръчваме да не се занимавате самостоятелно с премахване на файла, ако не сте сигурни в предназначението на заразения файл. Злонамерените програми често поразяват системни файлове, премахването на които може да причини вреда на операционната система.


    Компютърът ви е станал бавен, нестабилен или не зарежда? Най-вероятно е изтрит системен файл. Нашите специалисти ще се радват да ви помогнат да се справите с този проблем.
    Обадете се +359877123950

    + 359877123950     info@pcsupport.bg